Les persones cegues tindran més fàcil votar a la consulta del 20J a Cornellà de Llobregat

Francesc Belso, Coordinador Adjunt i Joan Heras, President de l'ACIC
La propera onada de consulta sobre la independència, del 20 de juny, serà més accessible per persones cegues o amb deficiències de visió. Cornellà Decideix tindrà disponible a cada mesa electoral un “kit” de vot accessible per a invidents perquè aquests puguin exercir el seu dret a vot a Cornellà de Llobregat.

”És molt important a nivell simbòlic, perquè fa visible la nostra realitat”, considera Joan Heras, de l’Associació Catalana per la Integració dels Cecs, que aquest dimecres ha explicat a Cornellà de Llobregat en què consisteix aquest “kit”. Consta de dos sobres a on s’indica en braille quina papereta del sí i la del no conté. Els dos sobres més el sobre de la votació són dins d’un altre més gran. D’aquesta forma, la persona cega pot triar la papereta que desitgi, extreure-la del sobre original i introduir-la en el sobre de votació sense ajuda de cap persona i de forma reservada. “Així assegurem que les persones cegues puguin votar de forma autònoma i secreta”.

Les primeres poblacions on es va aplicar el procediment de vot accessible per invidents van ser Girona i La Palma de Cervelló, el passat 25 d’abril. A Girona hi havia cinc “kits” per mesa, el 20-J només n’hi haurà un perquè segons Heras “estadísticament seria molt extrany que hagués més de d’un elector invident per mesa a Cornellà de Llobregat”, tot i així l’organització en tindrà de reserva per si es donés el cas. Heras, ha indicat que el més important és fer visible les necessitats de les persones invidents i fer possible que tothom, també elles “es puguin expressar en llibertat”, tant pel Sí com pel No.

A Cornellà Decideix ja ha hagut invidents que han declarat la seva voluntat de fer servir el vot accessible.

Deixa un comentari